sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Olipa kerran...

Tänä aamuna syödessäni aamupalaa, kiinnitti huomioni kynttilä joka oli juuri kuin saduissa kuvattu kynttilä.

Pitihän se kokeilla kuvata.
Kyntilä mustan kartongin eteen, hiukan lisävaloa kynttilänjalkaan ja kynttilään etupuolelta varjostetusta pöytälampusta, ja kuvaamaan.

ISO 100, F2,8 50mm, manuaalitarkennus.

Kynttilänjalan kynttilän pesäkupissa heijastuva punainen väri hiukan häiritsee, mutta sen pois saaminen ilman koko kuvan muuttamista kylmän sävyiseksi, se olisi ollut kokeiluun liian iso homma, ainakin minun taidoilleni.

3 kommenttia:

  1. tässä kuvassa on aikas herkullisia yksityiskohtia kun sitä zoomailee. toisaalta kohde on myös kokonaisena hyvä, oikein joulukorttimatskua. teitkö omia wb-säätöjä? muistaakseni varjoisan sään valmismoodia suositellaan kynttilänvaloon. ei taida olla olemassa sellaisia wb-mittareita (tyyliin valotusmittari), joilla voisi mitata kuvaustilanteissa valkotasapainon kuvilleen?

    VastaaPoista
  2. Minusta kuva on oikein tunnelmallinen ja sulaneesta/uudelleen jähmettyneestä steariinista on muovautunut taideteosmainen luomus kynttilään. Oikein hyvä kuva.

    Kynttäjalan pesäkupin punaisuus tosiaan "näkyy" mutta ei ole mielestäni paha. Lisävaloa on juuri mukavasti jotta, tuo jalka ja jalankylkeen valunut steariini näkyy sopivasti.

    VastaaPoista
  3. Valkotasapainoa on säädetty, mutta tarkoituksella jätetty lämpöiseksi, väriä on muutettu, kynttilä pahus oli harmaa.

    Punaisuus johtuu luultavasti punaisesta pöytäliinasta jolla kynttilänjalka seisoi, ei voi aloittelija kaikkea huomata.

    Lisäksi innostuneena valovoimaisesta 50mm linssistä, kuvasin aukolla 2,8 joka jätti syväterävyyden aavistuksen liian kapeaksi, joku f4,0 tai f5,6 olisi saanut joka steariinimöykynkin teräväksi.

    VastaaPoista