maanantai 5. tammikuuta 2009

Lisää ringetteä.

Sitähän se vapaa-aika nykyään on.

Olen kyllä jo tehnyt päätöksen, että minun osaltani tämä on viimeinen kausi.
Vanhemman tyttären jatkosta ensi vuonna en tiedä, ja oma halu jatkaa tässä touhussa on kadonnut.
Mutta tämä talvi ja kevät vielä mennään.

Viikonloppuna oli Nokialla pienimuotoinen turnaus, http://www.ringette.fi/hp-alue/aluejoukkue.htm
Vieraana oli Kanadasta joukkue, joka tasoltaan vastasi kotimasta aluejoukkuetta, ja tottakai sinne piti Rauman Lukon mennä mittaa ottamaan. Tietoa joukkueesta pdf-tiedostona http://www.turunringette.fi/juniorit/index.php?download=Eastman%20Flames.pdf
Eastman Flames vei voiton 6-4, joista viimeinen tehtiin tyhjiin. Vieraskoreat Raumalaiset päästivät välillä Eastmanin pelaajat kaksistaan maalivahdin kanssa, jotta olisi jännitys riittänyt loppuun saakka.


Nokian hallissa oli hyvät valot, joten kuvia sai muuten hyvin, paitsi kenttä oli ympäröity pleksillä ja verkolla, joten kuvat on otettu pleksin läpi. ISO 1600 f3,5 40mm ja 1/250s
Käänsin kuvat Rawista jpegiksi Raw Therapeella, ja en omasta mielestäni onnistunut oikein hyvin, kuviin ilmestyi kohinaa, jota ei näy Olympuksen omalla Master2-ohjelmalla käännetyissä.
Nyt en vain tiedä mikä säätö oli pielessä, koska en Olyn omassakaan pitänyt kohinanpoistoa päällä.
Esimerkkinä oleva kuva on rajusti pienennetty, joten kohina on siitä melkein kadonnut.

3 kommenttia:

  1. Tuo tosiaan vie varmasti paljon vapaa-aika, kun pitää kulkea varmaan aika kauaskin ja varsin usein tuon ringeten "perässä". Mutta toisalta sitä on varmaan mukava seurailla oman jälkikasvun pelailua, mutta aika aikaansa kutakin tietenkin.

    On varmaan pelaajistakin mukavaa kun saa kaikaisia vieraita vastustajiksi ja vielä mukavampaa on se, että ollaan sopivan vieraskoreita, jotta vieraille jää mukavat muistaot matkasta :)
    Aina ei tarvitse ottaa kaikkea niin vakavasti, vaikka urheilusta onkin kyse.

    Tuosta kuvasta tosiaan huomaa että tuolla Nokialla on kunnon valaistus. Olen itsekin ollut kerran nokian jäähallissa pelaamassa, kun oli työhön liittyvä jääkiekkoturnaus, joka järjestettiin tuolla.

    Hyvin tuo esimerkkikuva on onnistunut plekseistä huolimatta, vaikak siinä hiukan voi olla kohinaa, niin ei juurikaan haittaavasti.

    Minualla itselläni ei ole Raw Therapeeta vielä, mutta olen silloin tällöin katsellut koska sieltä tulee seuraava isompi päivitys. Samalla olen lueskellut sen foorumia, ja muistelen, että jossain ketjussa puhuttiin että sieltä voi valita erialisia kohinan poistoalgoritmeja jostain valikosta, mutta en ole varma. Jos löydän linkin tuohon foorumi ketjuun niin postaan sen tänne.

    VastaaPoista
  2. "Vieraskoreus" oli sarkasmia, kyllä likat aika kahvilla oli välillä.

    Onneksi molari ja oma maalinteko onnistui.

    Luulen että RT:n oletuksena päälllä oleva terävöinti teki tepposet noihin kuviin.

    VastaaPoista
  3. jp: ""Vieraskoreus" oli sarkasmia, kyllä likat aika kahvilla oli välillä."

    OK :)
    No ei mikään yllätys, koska Kanada on kait tuon ringetenkin emämaa ja harrastaja pohja on paljon suurempi kun esim. suomessa... ajattelin vain että josko olisi sattunut oikein hyvä pelipäivä Rauman pelaajille :)

    Pääasia jos oli kivaa kuitenkin...

    OK - terävöinti voi tehdä kyllä tuolaista "jälkeä" jota hiukan on kuvissa.

    VastaaPoista