sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Jäätä ja pimeää.















Jäähallit, nuo energiasyöpöt, joissa tehdään jäätä koneellisesti 4000-5000 neliöön, ja samalla hallia lämmitetään että yleisöllä olisi mukava olla.

Tai siis näin liigan halleissa, toista ovet ne pimeät aaltopeltihallit joissa junnut ja muut pelaavat. Niitä ei lämmitetä, sehän olisi haaskausta. Eikä niissä turhaan valojakaan poltella, tulee kalliiksi!
Täällä rannikolla oli luonnojäätä viime talvena yksi viikko. Viikoksi saivat jäädytettyä läheisen kentän, sitten se suli pois. Halleja siis tarvitaan yhä lisää, koska ennustajien mukaan lämpimät talvet ovat tulleet jäädäkseen. Miten tämä sitten liittyy valokuvaukseen? No siten että minä kuvaan paljon noissa pimeissä luolissa, ja yritän pärjätä niillä varusteilla joita on. Tuo kuva on otettu elokuun alussa, Kanadan joukkueen vieraillessa täällä pelailemassa. Ei heitä isoon halliin päästetty, koska liigaseura ei anna maalata kenttään ringetteviivoja, häiritsee kuulemma. Onneksi Lahdessa eikä Mestiksessä häiritse.

Tuo kylmä, pimeä halli on surkea paikka kuvata, vaatisi valovoimaa lisää, vähintään sen f2,8 putken. Ehkä sitten joskun kun voittaa lotossa, tosin ensin pitäisi alkaa lotota...

Exif kertoo:




Joku muuten voisi minulle kertoa mitä tarkoittaa High gain up? En ole sellaista säätöä kamerasta löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti