keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Bokeh


http://fi.wikipedia.org/wiki/Bokeh

Tuolla Japen blokissa tuli juttua bokehista.

Pistän sitten kuvan näytille, kuvattu viime kesänä .
Kuvassa bokeh on mennyt palloiksi, ja kuulemani mukaan joissain pystyy noista palloista laskemaan himmentimien levyjen määrän.

4 kommenttia:

  1. Kiva "naavaparta" puun oksilla :)

    Bokeh on mukavasti onnistunut, korostaen itse pääkohdetta ja sen terävyyttä.

    Täytyy tunnustaa, että minä en osaa laskea himmennnin levyjen määrää noista bokeh -palloista. Siihen on varmaan joku kaava :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoitin hiukan huonosti tuon himmentimien levyjen määrän laskemisen.
    Tarkoitin että jotkut objektiivit tekevät himmennettynä pallomaista bokehia, mutta pallo ei ole täysin pyöreä, vaan aavistuksen kulmikas, ja kulmien lukumäärästä näkisi levyjen määrän.

    Tuo on kuvattu Zuikon 40-150mm linssillä, ja ymmärtääkseni siinä levyt on pyöristetty, joten sitä pitäisi himmentää melkoisesti saadakseen tuon kulmikkaan pallon näkyviin.

    Tänään lompsa verta vuotaen tunnustin typeryyteni jalustan ostossa, ja kävin ostamassa uuden jalustan. Slik Pro 400DX mutta valitsin (myyjän suosituksesta) siihen videopään 504QF II jossa on kaato still kameran pystykuvia varten.

    Nyt saa minulta halvalla verkonpainoksi Hama Star 62 jalustan.

    VastaaPoista
  3. Onnea uudelle jalustalle :)

    Minä ostin joulunalla itselleni SLIK PRO 500DX AMT jalustan ja SH-806E kinopään. Ikävä kyllä tuossa paketissa ei tullut pikakiinnityslevyä kamerapäähän, se pitää nyt hommata jostain.

    Minulla on tämä jalusta ja kinopää, paitsi kinopään "koodi" minulla on SH-806E, joka näyttäisi olevan ihan sama kuin tuo SH-807E. Pika kiinnityslevyä minulla ei ole, kun se ei tullutkaan tuossa paketissa mukana...eikä paketti maksanut ihan noin paljoa :)

    Ohessa vielä linkit SLIK:in esittelusiin:
    SLIK PRO 500DX -jalusta

    SH-806E kinopää, joka väitää että siinä on pikakiinnityslevy, mutta ei ole...ei ainakaan minulle tullut... noin 20€ =8-o maksaa erikseen...kait

    VastaaPoista
  4. onnea jalustahankinnasta! kuluttakaa niin talous elpyy.. ;) naava on komea ja muoto/makro/bokeh-kuvana otos sopisi klassisuutensa puolesta vaikka alan oppikirjaan. hienoa!

    VastaaPoista