sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Piikikäs ystänäni.

Kokeilut jatkuu, nyt kokeiltiin kimalaisia ja omenapuunkukkia Zuikon 40-150mm putkella, 150mm asennossa.
Hankalampaa kuin tuolla lyhyemmällä 50mm linssillä, johtuen etäisyydestä ja kuvakulman kapeudesta.





4 kommenttia:

  1. aijai, kun on taas hyvin pysähtyntyt kimalainen ylimmässä ja alimmassa kuvassa. Alemmassa kuvassa vielä kimalaisen siipien värinä kivasti näkyvissä hyvin. Keskimmäisessä ja alimmassa kuvassa lisäksi hyvä syvyysterävyys efekti. Ylimmässä muun hyvän lisäksi valo on miellyttävä :)

    VastaaPoista
  2. kiitos kiitos.

    Odottelen postin tuovan AF confirm adapterin ja lahjoituksena saamani (maksoin postimaksut hiukan pyöristettynä) Cosinan vanhan manuaalisen macrotelezoomin 70-210mm f4,5-5,6

    Linssistä ei mitään tietoa, mutta kokeillaan.
    Kerron sitten miten onnistui.

    VastaaPoista
  3. ylimmästä kuvasta: kyllä on järkyttävän terävä - ja yksityiskohtaisuutensa puolesta voisi jo sanoa macro - kuva! :o kuvaaminen varmasti oli zoomilinssillä vaikeampaa, mutta mielestäni jälki ei ole missään nimessä huonompaa. aika epeli olet! :)

    mietiskelen tässä vähän ehkä jälkijättöisesti, että mitä mahdat tarkoittaa macrotelellä? onko siinä siis 70 mm:n minimipolttovälistä huolimatta hyvät macro-ominaisuudet, pääsee lähelle kohdetta tms? ei jummarra..

    VastaaPoista
  4. äh, tuollahan ylempänä (uudemmissa postauksissa) olet selittänyt sitä cosinan macroutta.. suurennusta siis löytyy jne. mutta en ole tajunnutkaan että polttoväliltään yli 200:n menevät zoomit voivat toimia macroina. kuvittelisin linssin teknologialta vaadittavan niin paljon (jos macro on hyvä), että hintaa tulisi valtavasti. siksi olenkin ajatellut, että macron jos hankin on se kiinteä/lyhytpolttovälinen. luultavasti joudunkin pitäytymään tässä, sikäli kun ilmaisia linssejä ei minulle putkahtele. :)

    VastaaPoista