tiistai 23. kesäkuuta 2009

Juhannuksena kuvattu

jotain siis....

Pääasiassa testasin Cosinan avulla tuota polttoväliä, joka osuisi aika samoihin milleihin kuin haaveilemani Sigma 70-200mm.

Mutta kuten mainitsin, on Cosina luvattoman pehmeää jälkeä tekvä, joten ihan yleislinssiksi se kelpaisi, makroksi ei siitä ole.
Haarapääsky jahtasi ötököitä järven pinnassa, ja kokeilin ottaa kuvan vauhtiin.
Ei ihan skarppi, mutta kelvollinen.


Ukkomansikka on kuvattu Cosinalla, aukkona oli f11 ja millejä hiukan säästeltiin ettei telepään pehmeys tulisi kokonaan esiin.
Niittyleinikki on kuvattu ihan Zuikon kittilinssillä ja cropattu tänne nettiin. Eli samaan tarkkuuteen kuin Cosinalla makrolla, pääsee Zuikon kittilinssi croppaamalla :)
Mutta leikit jatkuu, katsotaan mitä seuraavaksi kuvataan, kaikki ei kuitenkaan enää mahdu laukkuun, joten luultavasti Cosina jää kotiin.




1 kommentti:

  1. hyviä linssejähän sinulla alkaa olla, esim siinä om(?):ssa taisi olla f alle 2! jos tuota cosinaa käyttää isommilla isoilla, onko pehmeys vähäisempää? hyvä kikka on kyllä myös vältellä sitä telepäätä - mielummin hukkaan menneitä millejä kuin pilalle menneitä kuvia. :)

    hah (katkerasti), pääskyset on liian nopeita mulle: yhtäkään terävää (lähi)kuvaa en ole saanut lentävästä pääskystä! en vaikka kävin tallillakin, jossa pääsky toi koko ajan ruokaa sisään lennellen ihan pään ohi.

    VastaaPoista