Kokeilin kuvata jotain, lähinnä haettiin kivaa kuvaa jostain salamalla otettuna.
Tämä ylimmäinen on oma valintani lopulliseksi kuvaksi. Jos haluaisin mainoksen konjakista, olisi tuo minun näkemykseni. Mainosihmiset sen kuitenkin lyttäis, mutta tuollaisen siitä tekisin.
Tässä on kokeiltu ottaa tarkennus äänirasiaan, mutta minusta ei toimi niin hyvin.
Tässä on käytetty kahta salamaa, toinen kamerassa kiinni sen pakasterasiamallisen hajoittimen kanssa 45 asteen kulmassa ylös, ja toinen oikealla etuviistossa ampumassa täytevaloa kattoon.
Tarkennus äänirasiassa.
Sama, hiukan laajempi kuva.
Tässä haettiin ikkunasta tulevaa päivänvalovaikutelmaa, ulkonahan oli säkkipimeä, joten valo tulee salamoista.
Kokeiluna meni tuokin, ja huomasin ettei se irtosalamoilla ole niin helppoa, vaatisi irtovaloja, niin näkisi jo sommitellessa mitä tulee.
Ylin kuva on hyvä, mutta jos ei oteta huomioon pelkästään konjakkia, niin itse pidän eniten kolmanneksi alimmasta. Siinä on äänirasia terävä ja konjakkkipullo ja lasi hiukan syvyysepäteräviä. Musiikkimaku ja CD:tkin tuntuu olevan samoja kun minulla :)
VastaaPoistaTom Petty, U2, Led Zeppelin, Bryan Adams, Apocalyptica, Toto... ihan samaa kauaa kun minulla, ja vieläpä taitaa olla ihan samat levyt :)
No tykkään toki laaja-alaisesti muustakin musiikista...
Ja sitten kysymys, mikä tuo toinen "vipu" levarissa on? En tuollaista ole ennen nähnyt, onko se joku LP-levyn putsaus/nöyhdän poistosuti tms.?
Kolmanneksi alimmainen olisi vaatinut pari pykälää piennemmän aukon, olisi molemmat tulleet teräväksi, mutta tämä on sitä mikä ei vielä ole takaraivossa, ja jotka huomaa aina jälkeenpäin.
VastaaPoistaSe toinen vipu on juurikin 80-luvum patentti pölynpoistoon. Harjakset kuljettavat sitä levyn pyöriesssä levyn keskustaan, ja se voidaan vain nostaa pois puhdistusta varten.
Lautasella oleva klassinen levy on toinen omistamistani, velipojan mukaan konjakki vaatii klassista musiikkia.
Oikeastaan lähdin hakemaan kuvaa, jossa valo olisi tullut voimakkaasti sivulta ja heittänyt voimakkaat varjot, kohde olisi ollt terävä ja taustalla levysoitin jossa olisi levy ja kansi sopivasti blurrattuna.
Tilanpuute pakotti tyytymään tuohon ratkaisuun, olisi vaatinut laajiszoomia, valovoimaista sellaista. Tuo huone on noin 10 neliön huone, joten en päässyt tuon etäämmälle kohteesta. Laajin kuvista on otettu oviaukosta jo huoneen ulkopuolelta.
tykkään odotusten mukaisesti ylimmästä eniten, siinä kun on juurikin mainosmaisin tunnelma - tuote ainoana värillisenä korostetusti esillä. keikarimainen kuva, tulee vähän james bond mieleen.. onko tämä jp:n turhamainen puoli? :)
VastaaPoistatikka: "tuote ainoana värillisenä korostetusti esillä."
VastaaPoistaToden totta, nyt vasta huomaan itse tuon että muu kuva on mustavalkoinen.
En ole itse koskaan kokeillut tehdä tuollaista, jotenkin maskaamalla tuo tehdään kuvankäsittelyssä? Siis suojataan se alue jolla halutaan värien säilyvän?
Minä en tiedä mikä on paras menetelmä, minä tein tuon niin, että muutin ensin koko kuvan mustavalkoiseksi ja tallensin eri nimellä.
VastaaPoistaOtin lasso-työkalulla lasin ja pullon alaosan irti alkuperäisestä, ja liitin sen mustavalkoisen kuvan päälle ja tallennus.
Maskilla ja layereilla onnistuisi sama, mutta en ole koskaan niitä opetellut käyttämään.
jp: "Kolmanneksi alimmainen olisi vaatinut pari pykälää piennemmän aukon, olisi molemmat tulleet teräväksi,"
VastaaPoistaNäin, mutta minusta se toimii hyvin näinkin. Tälläin konjamiini ja lasi jätaustalle ja huomio on levylautsella...
"Se toinen vipu on juurikin 80-luvum patentti pölynpoistoon. "
OK - en ole tuollaista aiemmin nähnytkään, muistaakseni.
"Lautasella oleva klassinen levy on toinen omistamistani, velipojan mukaan konjakki vaatii klassista musiikkia."
Minullakin on yksi klassinen levy: Vivaldin Neljä Vuodenaikaa. Nyt vain ei ole enään vinyylipyöritintä... :(
No olen LP-levyt kuitenkin säästänyt, mutta nekin on jossain varastossa.
"Laajin kuvista on otettu oviaukosta jo huoneen ulkopuolelta."
No joskus ei vain voi mitään, on toimittava tilan ja käytettävissä olevan kaluston ehdoilla...
"Maskilla ja layereilla onnistuisi sama, mutta en ole koskaan niitä opetellut käyttämään."
Näitä en ole kokeillut minäkään, enkä ole opetellut, mutta pitää joskus koittaa opetella. Samalla voisi kokeilla tuota sinunkin tapaasi... :)
vielä kolmas (helppo) tapa kuvankäsittelyyn tulisi mieleen; säädetään saturaatio (kanava kerrallaan) muista kuin halutusta väristä nollaan. ei tosin toimi aina, esim jos taustassa sattuu olemaan paljon säästettävää väriä olevaa roipetta.
VastaaPoista