sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Ringette.

EDIT2: Lisätty kuva kotihallissa sunnuntailta. ISO 1600 F4,4 1/100s 242mm/kino
Kuva on epäonnistunut, se on tärähtänyt, siinä on liike-epäterävyyttä, mutta se on minusta hyvä. Rinkula on keskellä kuvaa jostain syystä terävä.




Lisätty käsittelemätön versio, jonka jätän tähän päälle, kun kuvan siirrosta täällä on huonoja kokemuksia.



Sitähän minä olen kuvaillut paljon.
Pääsyynä omien tyttärien harrastus, ja kuvattu hyvinkin vaihtelevalla menestyksellä.

Nyt eilen Kaarinassa, joka on kuvaamiseen yksi parhaista näistä pikkuhalleista, siellä on hyvät valot. Nyt keskityttiin kuvaamaan tilanteita läheltä, eli ei otettu yleiskuvia pelistä, vaan ihan tiukkoja tilanteita haettiin.

Liitteeksi yksi kuva.
Kuvan tiedot: ISO 1600, 1/250s, f 4,1, 96mm (192mm kino).

Ringettehän on peli jossa vartalokontakti on kielletty, joten siinä vain "nojataan", tuota tilannetta olisi kait jääkiekossa kutsuttu kampiksi, ei ainakaan pelivälinettä onnnistu tavoitelemaan tuolta ulkopuolelta...




4 kommenttia:

  1. onko myös tähän kuvaan tehty kohinanpoistot? ostitko lisenssin siihen taannoin kokeilemaasi softaan? hallin valo varmasti kuitenkin vaikuttaa ratkaisevasti tuloksiin, joten sillä mennään missä tyttöjen harkat ja pelit pidetään. tosin spottivalotyyppisin ratkaisuin valaistussa ulkokaukalossa iltahämärissä kuvaaminen voisi myös antaa hyviä tunnelmakuvia.. ei pidä aliarvioida vähävaloisuuttakaan.

    VastaaPoista
  2. Minusta tämä kuva vaikuttaa hienosti onnistuneelta. Kun katsoo kuvaa isona, näkyvät kaukalon laita ja laitaan aikojen saatossa kiekoista ja mailoista tulleet viirutkin terävinä. Pelipaitojen ja varusteiden värit näyttäisivät myös toistuvan luonnollisina, ainakin minun silmääni.

    VastaaPoista
  3. Kuvaan on tehty kohinanpoisto, asetuksella "Weaker noise", ostin siihen softaan Standard-lisensin 29$. Sillä pääsee päättämään pakaussuhteen ja käpistelemään tiffejä. Riittää minulle.

    Liitän mukaan saman kuvan ilman kohinanpoistoa.


    Hallin valo on oikeastaa se, joka ratkaisee kannattako kuvat.
    Ne aikaisemmin lissäämi keltaiset on kuvattu Tampereella Tesomassa.

    Täällä kotikylän hallissä on surkeat valot, samoilla asetuksilla ja samalla F-luvulla pääsee noi 1/100-1/125s aikoihin, eli puolet hitaampiin kuin tuolla Kaarinassa, lisäksi valo on jotenkin värejä latistavaa.

    VastaaPoista
  4. onpas muuten mahtavasti onnistunut tarkennus tuossa uudessa (ylä)kuvassa! =) olet todellakin onnistunut välittämään kuvaan vauhdin tuntua, tulee juuri sellainen kuumeinen tunnelma kuin pelejä livenä seuratessa.

    VastaaPoista