lauantai 3. huhtikuuta 2010

"Uusi" linssi.

Ilman kuvia vain tiedote.
Ostin uuden optiikan, tai siis minulle uuden.
Ostin käytetyn, vuoden vanhan (vielä siis vuosi takuuta jäljellä) Zuikon 14-54mm f2,8-3,5 linssin.

Kuvia on otettu vaimon veljentytön synttäreillä muutama, joten toimii.

Uuden hinta on noin 600 euroa, mutta tämä maksoi 2/3 uuden hinnasta.
Henkistä vääntöä kävin Sigman 18-50mm f2,8 ja tämän välillä, Sigman kun olisi saanut samaan hintaan uuden.
Mutta neljä milliä laajispäässä vei voiton (28 kinomilliä vastaan 36 kinomilliä), vaikka Sigman kiinteä f2.8 valovoima houkuttikin.

Lintuputkeksi ei tästä ole ;) Mutta en ole oikein päässyt tuohon lintujen kuvaamisen makuun muutenkaan. Tunnistan niitä niin huonosti..

Ehkä vielä joskus se pidempi, joko Zuiko 50-200mm f2.8-3.5 tai Sigma 70-200 f2.8, ja jos oikein jaksaa vartoa niin vielä joku normaali prime supervalovoimalla, esimerkiksi Sigma 30mm f1.4.

Eiköhän minun kuvailuissani niillä sitten pärjääkin.

3 kommenttia:

  1. Hienoa, onneksi olkoon! Kalusto ja sen myötä erilaiset kuvausmahdollisuudet lisääntyy. En tosin osaa sanoa noista Zuikoista sinänsä mitään, kun ne on kait tarkoitettu vain Olympukseen.

    Sigmat ovat varsin laadukkaita ja mainettaan parempia nykyään, luulen, vaikka niissä sanotaan olevan vakiona tarkennusongelma, joka lähes aina vaatii käynnin huollossa. Minulla on 3 sigmaa ja en ole huomannut niissä tarkennusongelmaa, enkä käyttänyt huollossa. On toki mahdollista, että en osaa katsoa oikein. Sinänsä olisi huolestuttavaa jos Sigma, tai mitkä tahansa muut objektiivi valmistajat jättäisi objektiivin säädön aina asiakkaan tehtäväksi. Tuohan olisi pähkähullu taktiikka ja tuo huonoa mainetta ja syö markkinaosutta varmasti.

    JP: "Lintuputkeksi ei tästä ole ;) Mutta en ole oikein päässyt tuohon lintujen kuvaamisen makuun muutenkaan. Tunnistan niitä niin huonosti.."

    No minä sanoin aikaan tomerasti Tikalle, että en ole kiinnostunut lintujen kuvaamisesta ja että kuvaan mielummin muuta...
    Mutta niin vain kävi että "ne muut" tulivat aika pian kuvatuiksi :) (No on niitä "muitakin" vielä, hiukan)
    Sitten kiinnostuin - vastoin uhoamistani - lintujen kuvaamisesta ja se on mielenkiintoista puuhaa. Paha vain, että en tiedä täältä omalta seudultani hyviä lintu mestoja. Noissa tietämissäni vakiopaikoissa on aina samoja, lähinnä sorsia. Ei silti on niitäkin mukava kuvata, mutta vaihtelu olisi mukavaa myös.

    En minäkään lintuja, JP, kovin hyvin tunnista, mutta pikku hiljaa niitä oppii tunnistamaan ajan myötä.

    Minä hiukan suosittelin Tikalle tuota Sigma 30 mm f/1.4, kun hän haeskeli itselleen primeä. Rajalan myyjän mukaan (Tikka kertoi) ko. prime ei olisi hirveän laadukas ja jonkin Ken Rockwellin blogi mukaan (Tikka esitteli linkin) piirto ei olisi kovin terävää...

    Mene ja tiedä, en itse pikselien zoomailua kauheasti harrasta, pidän itselleni edelleen mahdollisena tuon Sigma 30 mm f/1.4 hommaamista joskus. Se on kohtalaisen edullinen. Myös Sigma 24 mm f/1.8 olisi kiinnostava, mutta se on hiukan kalliimpi jo kuin tuo Sigma 30 mm.

    VastaaPoista
  2. Sigmassa on kylläkin tarkennusongelmia, mutta eniten juurikin Canonin kanssa, johtuen ettei Canon anna kameroittensa tarkennustietoja yleisesti jakoon, joten muut valmistajat joutuvat ne arvailemaan.
    Mutinaa tulee vähemmän Nikonin ja Sonyn omistajilta, ja omaan korvaan ei ole kuulunut yhtään Olympuksen omistajan mutinaa, johtuen 4/3-systeemin avoimuudesta.

    Mutta totta, tuo 30mm 1.4 Sigma on kuuleman mukaan pehmeä täydellä aukolla, ja vasta aukolla f4.0 olisi skarppi.
    Mutta kun se on lähen ainoa valinta Olympukseen lompakkoani ajatellen.

    Toinen olisi Leica, mutta hinta on jotain kaukana ulottumatomissani. Leica

    Ja kyllä ne hiukan pehmeät kuvat kestää, jos ajattelee ettei niitä kuvia muuten edes olisi.

    VastaaPoista
  3. JP: "Ja kyllä ne hiukan pehmeät kuvat kestää, jos ajattelee ettei niitä kuvia muuten edes olisi."

    Näin on. Pehmeile kuville on vielä jotain tehtävissä jälkikäsittelyssä. Jos pehmeiden kuvien vastapainona on ei kuvaa ollenkaan tai "hitaan" linssin aiheuttama liike-epäterävyys, jota ei ole mahdollista korjata, niin ei pieni kuvan pehmeys haittaa mitään.

    JP: "Toinen olisi Leica, mutta hinta on jotain kaukana ulottumatomissani."

    No Sonyllä ja Carl Zeissilla olisi Sonyn kameroille vastaavia, kuin tuo Leica, mutta niissäkin hinta on huima. Ei niitä voi edes ajatella (vakavasti). Noiden linssien hinnalla saisi 2 - 3 muuta varsin laadukasta linssiä.

    VastaaPoista