sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Takaisin metsälammelle

Kävimme Äitienpäivä-aamuna pyöräilemässä, ja katsomassa olisiko metsälammella ollut enempi elämää kuin viime viikonloppuna. Kuvassa pyörät lammen risteyksessä parkissa.
Kuva otettu keskipäivällä, joten valo oli "kovaa". Polttoväli 40mm (80mm kino), f10, iso 400, 1/100s.



Sama tipu siellä uiskenteli, vahvisti epäilystäni pesimisestä lammella, joten täytynee jättää rauhaan. Polttoväli 150mm (300mm kino), f6,3, iso 100, 1/200s, kuvaa on lisäksi hiukan cropattu.
Kotona kokeilin Zuikon 40-150mm tsuumia vaimon narsisseihin, polttoväli 113mm (226mm kino), f11, iso 100, 1/200s. Taustalla tyylikkäästi talon sokkelia ja rännin syöksytorvi.

Kuvaaminen keskipäivän auringossa on juurikin niin hankalaa kun on väitetty. Filmi ilmeisesti on antanut enempi anteeksi kuin digikennot, joten nykykameroissa ei vain dynamiikka riitä kovassa valossa. Testimittauksia lukiessani Nikonin ja Canonin kalleimmat mallit pääsevät jo liki tavallisia filmejä, Fujin digijärkkäri pääsee erityyppisen kennon takia melko lähelle, mutta kärsii siitä että puolet pikseleistä uhrataan lukemaan valon kirkkausinformaatiota. Tällöin se 12 Mpx kenno onkin todellisuudessa "vain" 6 Mpx.



3 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia. Minäkin muuten kuvasin tänään narsissejä, jotka äitini on mökin pihamaalle istuttanut :)

    Edelleen täytyy hiukan kateellisena ihailla tuota mustakurkku-uikun kuvaa, olispa täälläkin päin tuollaisia lintuja...

    Mutta mikä on tuo pinkki heijastus tuossa uikkukuvassa?

    VastaaPoista
  2. Nyt kun sanoit huomasin vasta itsekin sen ;)

    Taitaa olla tyttäreni kuvajainen vedessä, komensin toiselle rannalle seisomaan, ajatuksena että Uikku tulisi lähemmäs minua pois sieltä toisen rannan tuntumasta.

    Narsissi-kuvassa on tarkennus tummaisessa kukassa, noilla arvoilla antaa dofmaster syväterävyysalueeksi kuusi senttiä, joten vain yksi kukka on terävä. Olisiko alue riittänyt jos olisi tarkentanut keskimmäiseen kukkaan, sitä ei tullut kokeiltua.

    VastaaPoista